싱글녀의 LIfe/싱글녀의 세상읽기

[스크랩] 한번에 알아보는 소고기 개념도

Eunicelee 2008. 5. 13. 19:00




  SRM: Specified Risk Material, 특정위험물질

thw2001 wrote: I was able to tour and photograph meat processing plants years ago. Whew! What disgusting places. How can people eat meat processed in such filthy facilities? I have never regretted not eating beef, poultry or pork these past three decades. The risk of contracting some pretty nasty diseases from eating meat is far too great. Then there's all the hormone injections they give those wretched animals. Oh, and genetically modified or cloned animals are also deemed 'safe' to consume. Life is like a box of chocolates... (난 육가공 공장을 수년전에 방문해 사진을 찍을 수 있었다. 휴, 얼마나 역겨운 곳인지. 어떻게 사람들이 그런 더러운 시설에 가공된 고기를 먹을 수 있을까? 난 쇠고기, 가금류, 돼지고기를 30년간 먹지 않은 것을 후회해 본 적이 없다. 쇠고기를 먹고 아주 나쁜 질병에 걸릴 위험은 너무 크다. 그리고 불쌍한 동물들에게 쓰는 호르몬 주사가 모조리 있다. 아, 그리고 유전자 변형 또는 복제 동물들도 안전한 먹거리로 여겨지고 있다. 인생이란 알 수 없는 선택들이어서…)


바뀐 미국법에 30개월 이상 된 소는 건강과 위상생 문제로 애완동물의 사료로 사용을 불허.